VBoxxVault Browserextensie

Installeren Browserextensie

De browserextensie integreert uw wachtwoordbeheer rechtstreeks in uw favoriete browser. Installeer de browserextensie store van uw browser, of van de Bitwarden download pagina: https://bitwarden.com/download/

Maak een map

Folders zijn een goede manier om ervoor te zorgen dat u altijd vault items kunt vinden wanneer u ze nodig heeft. Een map maken:

1. Selecteer het tabblad Instellingen en kies Mappen.
  2. Klik het Toevoeg icoontje.
  3. Geef uw map een naam (bijvoorbeeld vBoxx Accounts) en klik Opslaan.

Voeg een Login toe

Om een login-item toe te voegen volgt u de volgende stappen:

1. Tab> Navigeer naar Mijn Kluis en klik het + Toevoeg icoontje.
  2. Kies welk type item u wilt aanmaken (in dit geval Login).
  3. Vul de standaard informatie in voor deze login:
    1. Een naam zodat u deze gemakkelijk kunt herkennen (bijvoorbeeld vBoxx-account).
    2. Uw Gebruikersnaam.
    3. Uw huidige Wachtwoord (We kunnen dit later aanpassen met een sterker wachtwoord).
  4. In het URL 1 veld, voer de URL in waar u zich aanmeldt bij het account (bijvoorbeeld https://web.vboxx.nl/auth/login).
  5. Selecteer als u dit wilt een Map waaraan u het item wilt toevoegen. Als voorbeeld gebruiken we de vBoxx Accounts map.
  6. Wanneer u klaar bent klik op Opslaan.

Een Sterk Wachtwoord genereren

Nu u een nieuwe login heeft opgeslagen, gaan we de beveiliging ervan verbeteren door uw wachtwoord te vervangen door een sterker wachtwoord:

1. Log in uw webbrowser in op het account met uw bestaande gebruikersnaam en wachtwoord. Zoek in dat account waar u uw wachtwoord kunt wijzigen.
  2. Op het formulier Wachtwoord wijzigen voert u uw huidige wachtwoord in, dat u vanuit vBoxxVault kunt kopiëren en plakken met behulp van het Kopieer pictogram.
  3. Terug in de vBoxxVault extensie, open het login item en klik op Bewerken.
  4. In het vak Wachtwoord klik op Genereren en selecteer Ja om uw oude wachtwoord te overschrijven. Hiermee wordt uw wachtwoord vervangen door een willekeurig gegenereerd sterk wachtwoord. Dit verandert uw wachtwoord van bijvoorbeeld Wachtwoord123 naar zN3mV46%mKJNcaB& wat veel veiliger is.
  5. Klik op Opslaan.
  6. Kopieer uw nieuwe wachtwoord en plak het in de velden Nieuw wachtwoord en Wachtwoord bevestigen op de desbetreffende website.

Gefeliciteerd! Uw nieuwe login is nu opgeslagen in vBoxxVault voor veilig en gemakkelijk gebruik!

Login automatisch invullen

vBoxxVault-browserextensies hebben een unieke tabbladweergave, die automatisch de URI (bijvoorbeeld google.com) detecteert van de pagina die wordt weergegeven op uw geopende tabblad en eventuele aanmeldingen met bijbehorende URI's vindt.

Wanneer een login een corresponderende URI heeft, zal de vBoxxVault extensie uw login items tonen dat u voor die webpagina heeft:

?cmd=root&action=download&type=downloads&id=1014

Als u de login in de browserextensie selecteert, worden uw gebruikersnaam en wachtwoord automatisch ingevuld in de gedetecteerde invoervelden. Er zijn een paar andere methoden voor automatisch aanvullen vanuit uw browserextensie, waaronder contextmenu's en sneltoetsen. Daar leert u hier meer over.

Login automatisch opslaan

Wanneer u inlogt op een website zonder gebruik te maken van automatisch aanvullen, zal vBoxxVault aanbieden om logins te onthouden als:

• Een item met die URI zich niet in uw kluis bevindt.
  • Een item met die URI zich in uw kluis bevindt, maar heeft een andere gebruikersnaam of wachtwoord heeft.

Een URI is een Uniform Resource Identifier wat een websiteadres (URL), een server-IP-adres, een pakket-ID van een mobiele app en meer kan zijn.

Wanneer u deze banner ziet, selecteert u Opslaan om een nieuw inlogitem toe te voegen met de gebruikersnaam, het wachtwoord en de URI, of de knop Bijwerken om een bestaand item bij te werken met het nieuwe wachtwoord of de nieuwe gebruikersnaam:

• Een login toevoegen

?cmd=root&action=download&type=downloads&id=1009

• Een login updaten

?cmd=root&action=download&type=downloads&id=1010

Als u lid bent van een organisatie die het beleid Individuele kluis verwijderen gebruikt, brengt het selecteren van Opslaan u naar een scherm waar u kunt kiezen aan welke collectie u deze wilt toevoegen. Anders krijgt u de optie Map selecteren… voor het item of om het item te bewerken voordat u het opslaat.

Als u deze banner niet wilt zien, schakelt u de optie Vragen om login toe te voegen uit in het menu Opties.

Ontgrendel met pincode of biometrie

Voor snelle toegang tot uw inloggegevens stelt u een pincode of biometrie in om uw kluis te ontgrendelen. Om bijvoorbeeld een pincode in te stellen:

1. Navigeer naar de Instellingen.
  2. Onder Security (Beveiliging) vink het selectievakje Unlock with PIN.
  3. Voer de gewenste pincode in het invoerveld in. Pincodes kunnen elke combinatie van tekens zijn (a-z, 0-9, $, #, enz.)

Extensie vastpinnen

Als u de browserextensie vastzet, zorgt u ervoor dat deze elke keer dat u uw browser opent gemakkelijk toegankelijk is. De manier waarop u de extensie vastpint verschilt afhankelijk van de browser die u gebruikt, zie hieronder een voorbeeld:

?cmd=root&action=download&type=downloads&id=1011

Schakel een ingebouwde wachtwoordbeheerder uit

De meeste webbrowsers slaan uw wachtwoorden standaard automatisch op, maar experts zijn het er over het algemeen over eens dat ingebouwde wachtwoordbeheerders kwetsbaarder zijn dan speciale oplossingen zoals vBoxxVault. Om het automatisch opslaan van logins en wachtwoorden volgt u de volgende stappen, afhankelijk van welke browser u gebruikt:

• Chrome/Chromium: Navigeer naar de instellingen van uw browser > Wachtwoorden. Op deze pagina, schakel zowel de optie Offer to save passwords als de optie Auto Sign-in uit.
  • Firefox: Navigeer naar Preferences > Privacy & Security en scrol omlaag naar het gedeelte Login and Passwords. Schakel in dit gedeelte alle vooraf aangevinkte opties uit.
  • Safari: Navigeer naar de Menu bar > Preferences > Autofill. Schakel op dit tabblad alle vooraf aangevinkte opties uit.